Veel gestelde vragen

 

 

In welke kleuren zijn aluminium en kunststof kozijnen leverbaar?

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, zijn zowel aluminium als kunststof kozijnen in bijna elke kleur leverbaar, zelfs houtkleur.
Aluminium vormt uit zichzelf een beschermende corrosie-laag, maar uit estetisch oogpunt wordt aluminium zelden 'onbehandeld' geplaatst. 
Indien niet gekozen word voor een geanodiseerd (metaalachtig) uiterlijk, wordt het aluminium voorzien van een getemperde poedercoating.
Deze coating is leverbaar in alle standaard RAL kleuren.
Kunststof kozijnen zijn door en door gekleurd leverbaar in wit en creme-wit. Wilt u een kleur, bijvoorbeeld om aan te sluiten bij bestaande houten kozijnen, dan kan het kozijn geleverd worden in 22 verschillende RAL kleuren met een houtnerfstructuur (Renolit folie), zowel aan de binnen én buitenzijde.
En wist u dat het zelfs mogelijk is om de binnen- en buitenzijde van de kozijnen in twee verschillende kleuren te nemen? 

Terug naar boven

Wat is het verschil tussen aluminium en kunststof kozijnen?

Aluminium kozijnen zijn gemaakt van aluminium profielen, een licht maar sterk materiaal, dat in principe niet aan veroudering onderhevig is.  
De getemperde, poeder gemoffelde coating gaat zeer lang mee. En een eventuele externe beschadiging van deze coating - bijvoorbeeld door een schurende boomtak - lost het aluminium zelf op; er wordt een beschermende oxidatielaag gevormd, die verder corrosie tegengaat.
Kunststof kozijnen zijn gemaakt van kunststof profielen. Hoewel onderhoudsarm is de levensduur iets geringer door veroudering van het materiaal zelf.
(Aluminium: 15 jaar garantie, kunststof: 10 jaar garantie)
Ook zijn door de iets geringere materiaalsterkte van kunststof ten opzichte van aluminium niet alle constructies mogelijk, doordat er risico op doorhangen bestaat.
Een ander aspect is estetisch - een kunstof kozijn is altijd als zodanig te herkennen en alleen een aluminium kozijn kan een poedercoating krijgen.

Terug naar boven

Ik wil wel graag onderhoudsarme kozijnen - maar ik vind het gladde oppervlak niet passen bij mijn houten kozijnen!

Kunststof kozijnen zijn door en door gekleurd leverbaar in wit en creme-wit. Dit pas natuurlijk niet altijd bij uw bestaande kozijnen.
Wilt u een bijpassende kleur om aan te sluiten bij bestaande houten kozijnen, dan kan het kozijn geleverd worden in 22 verschillende RAL kleuren met een houtnerfstructuur. (Renolit folie)
Veel toegepaste kleuren zijn bijvoorbeeld donkergroen en donkerblauw. 

Terug naar boven

Welk onderhoud is noodzakelijk?

Aluminium en kunststof kozijnen hoeven nooit geverfd te worden.


Aluminium:
De getemperde, poeder gemoffelde coating gaat zeer lang mee. (QALICOAT norm met garantiecertificaat:15 jaar garantie.) 
En een eventuele externe beschadiging van deze coating - bijvoorbeeld door een schurende boomtak - lost het aluminium zelf op; er wordt een beschermende oxidatielaag gevormd, die verder corrosie tegengaat.


Kunststof:
In principe heeft een kunststof kozijn geen onderhoud nodig. Een kozijn dat niet onderhouden wordt zal toch zeer lang meegaan - wij leveren 10 jaar garantie op de gladde kunststof kozijnen. Maar natuurlijk ziet een schoon kozijn er wel mooier uit.
Tip van de vakman: Uw kunststof kozijn blijft het mooist als u het 1 keer per jaar na het wassen behandelt met autowas.


Algemeen:
Enig preventief onderhoud heeft echter wel een positief effect op de levensduur: aan zee worden kozijnen continu blootgesteld aan zoute lucht, maar ook elders in Nederland heeft luchtverontreiniging een schadelijke werking. 
Een aantal keer per jaar de buitenkant van de kozijnen afsoppen verwijdert deze stoffen voor ze schade aan kunnen richten.

Terug naar boven

Waar vindt u MaatKozijn?

 

Openingstijden showroom: 8:30h to 17:30h van maandag tot en met vrijdag, op afspraak ook 's avonds of op zaterdag.. Als u een afspraak maakt (035-6943700) dan zorgen wij dat een van onze kozijnenexperts u optimaal voor kan lichten.

Afslag Gooimeer-Zuid vanaf de A1, volg Industrieterrein Gooimeer-Zuid of maak een routebeschrijving

MaatKozijn © 2009

  Energiestraat 30-A/B
1411 AT Naarden
Tel.: 035 - 694 37 00
Fax: 035-694 39 52
info@maatkozijn.nl